LCHFknäckebrödet - yammi yammi!
Recept / 2013-08-11 / 15:57:04
La precis ut det helt fantastiska LCHFbrödet här på bloggen och tänker även dela med
mig av det jättegoda (och nyttiga) LCHFknäckebrödet - så kan man ju variera sig :)
Ingredienserna du behöver för knäckebrödet:
1,5 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
2 dl sesamfrön
1 dl linfrön (hela)
4 msk Pofiber
2 msk fiberhusk
1 dl kokosfett utan smak (rapsolja går också bra)
5 dl kokande vatten
2 tsk salt
Såhär tillverkas det:
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda ihop fröerna och dem torra ingredienserna i en skål. Koka upp vattnet
och släng i kokosfettet så att det smälter. Häll i vattnet i skålen med dem torra ingredienserna
och rör om. Häll genast över " smeten " på en plåt klädd med bakplåtspapper och bred ut det
med en slickepott. Grädda i ugnen i cirkus 45 minuter. Ta ut och dela knäckebrödet med en kniv.
Sänk temperaturen till 80 grader och in med plåten igen - låt luckan vara lite öppen eller sätt en
trägaffel mellan ugnen & luckan. Låt stå i ugnen i ungefär 1 timme. Ta ut och " knäck " ut bitarna :)
Njuuut med en bit gräddost eller varför inte äggsmör. (Blanda 2 kokta ägg med 2 msk smör och lite örtsalt).

Kommentarer
Trackback