Jättegott bröd!
Recept / 2014-12-28 / 09:37:55
Jag tror att jag tidigare har nämnt detta fantastiska bröd i bloggen men slänger in det igen.
Det är så fantastiskt gott och inte bara när det är nybakat utan även 2 dagar efteråt. Mummmms!
Detta behövs för 2 bröd:
600 g blandade nötter och frön. ( Jag använde mig sist av hasselnötter,
valnötter, linfrö och pumpakärnor. Men använd det DU tycker bäst om. )
500 g blandad torkad frukt. ( Jag använde mig sist av torkade aprikoser och russin )
3 tsk salt
4 dl rågmjöl
8 dl vetemjöl
1 L filmjölk
2 dl mörk sirap
2 tsk bikarbonat
Tillverkning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka nötterna grovt och skär den torkade frukten i strimlor.
Blanda ihop nötterna med salt, rågmjöl och vetemjöl i en skål.
Häll filmjölken, sirapen och bikarbonaten i en annan skål, blanda ihop
och därefter häll det över dem torra ingredienserna tillsammans med frukten.
Blanda ihop väl. Degen/Smeten ska vara kladdig.
Klä 2 brödformar i bakplåtspapper. Dela upp degen/smeten så att du har lika mycket i varje form.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 1,5 - 2 timmar.
Du bör eventuellt täcka bröden sista tiden i ugnen, så att dem inte blir för mörka.
Ta sedan ut bröden ur formen och låt svalna i handduk.

Kommentarer
Trackback