Cheesecake a la Emelie

Recept / 2014-02-22 / 14:04:11
 
Jag hade ju världens bästa storasyster & systerdotter på besök i torsdags,
och när man får så finfint besök så måste man ju lyxa till det tycker jag.
För er som har mig på Facebook så har ni sett Cheesecaken där, men jag har även fått
massvis med frågor om receptet så det kommer jag att dela med mig av här.
 
Cheesecake a la Emelie
 
Ingredienser:
3 st Ägg
1,5 dl Stevia
1 krm Vaniljpulver
250 g Philadelphia
3 dl Vispgrädde
75 g Smör
10 st Digestivekex
75 g Hasselnötter
 
Tillverkningen:
(Jag använder mig av elvisp genom hela bakningen, nästan)
Ni behöver 3 skålar (2 små och en lite större)
 
Skål 1 (liten) - 3 äggvitor i. Vispas till ett hårt skum (ska kunna vända skålen upp och ner)
Skål 2 (liten) - 3 dl vispgrädde i. Ska vispas till fast grädde (ej smör).
Skål 3 (stor) - 3 äggulor, 1,5 dl stevia & 1 krm vaniljpulver i. Vispas till en ljusgul smet.
Tillsätt 250 g philadelphiaost i skål 3 och vispar på lägsta hastighet, tills det är en jämn smet.
Lägg i vispgrädden i skål 3 och vispa ihop på lägsta hastigheten.
Sista momentet med smeten är att försiktigt röra ner äggvitorna med en slev/sked/slickepott i skål 3
 
Krossa digestivekexen. Hacka hasselnötterna. Smält smöret. Blanda ihop. 
Bred ut denna blandning i en springform. (form med löstagbar botten)
Häll på smeten. Plast över. In i frysen i minst 5 timmar.
Ta ut denna fantastiska glasstårta ca 20 minuter innan den ska avnjutas.
 
Enjoy!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback