Cheesecake a la Em
Recept / 2014-11-10 / 22:05:00
Här kommer receptet som ni bad om.
Amerikansk blåbär och hallon cheesecake med vit och mörk choklad på en nötbotten.
Detta behövs:
200 g hasselnötter
200 g digestive
200 g margarin
650 g philadelphia
2 ½ dl kesella
1 dl strösocker
1 dl maizena (majsstärkelse)
3 tsk vaniljsocker
3 st ägg
1 dl vispgrädde
250 g vit choklad
1 dl blåbär (helst färska men frysta går bra)
1 dl hallon (helst färska men frysta går bra)
100 g mörk choklad
1 dl färska blåbär
1 dl färska hallon
Florsocker
Tillverkning:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa hasselnötterna (mediumgrovt), mixa digestivekexen till smulor, smält smöret.
Blanda ihop, tryck ut i en springform och förgrädda i ugnen i ca 10 min. Låtsvalna. Höj ugnen till 200.
- Vispa ihop philadelphian och kesellan.
- Blanda ihop socker, majsstärkelse och vaniljsocker. Häll i philadelphiablandningen.
- Tillsätt 1 ägg i taget. Och till sist grädden.
- Bryt den vita chokladen och smält den i ett vattenbad. Rör försiktigt ner det i smeten.
- Häll smeten över nöt/kexbotten, strö över blåbär och hallon.
- Grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Lägg över en bit folie när kakan är gyllenbrun, så att den ej bränns.
- Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i 40 minuter.
- Smält den mörka chokladen och ringla över kakan, dekorera med bären och florsockert.
VOILA :)

Kommentarer
Trackback