Chokladkaka med chokladkräm

Recept / 2015-10-05 / 19:49:58
 
Då var fröken Olsson igång igen - ikväll blev det chokladkaka toppad med chokladkräm.
En väldigt chokladig kaka, men ack så smaskigt :) Yammi Yammi!
 
Detta behövs:
200 gram smör
3 dl socker
2 st ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Toppingen:
2 dl grädde
2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad.
 
Tillverkning:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst.
Blanda dem torra ingredienserna och vänd ner i smeten, tillsätt smöret. Rör om.
Häll upp i en 35 x 25 cm form. Gräddas i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
Låt kakan svalna medans du gör toppingen. Koka upp grädde, socker och sirap tills
smeten tjocknar något. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen, rör tills det har blivit
en len chokladsmet. Låt svalna så att toppingen tjocknar innan du breder ut den på kakan.
Ställ svalt. Ta fram och njut av denna gudomliga kakan :)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback