Ajvarkyckling
LCHF / 2014-01-03 / 16:50:00
Då ska jag för första gången i mitt liv smaka Ajvar - för er som ej vet så är Ajvar en paprikaröra.
Dagens middag består av Åses Ajvarkyckling med en liten touch av mig :)
Detta behövs för att göra denna rätt.
4 st kycklingfilé
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
1 dl ajvar
Salt & Peppar
1 st gul lök
2 klyftor vitlök
Touch av Emelie = Färsk chili & färsk paprika. Bacon.
Jättelätta receptet:
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela filéerna på hälften - lägg i en form - salta & peppra.
Finhacka lök, vitlök, chili & paprika - stek tillsammans.
Tillsätt creme fraichen, grädden & ajvarn. Krydda med salt & peppar. Värm upp.
Häll sedan såsen över kycklingfiléen - in i ugnen i ca 1 - 1½ timme. Skär i kycklingen efter 1 timme.
Hacka ner bacon - stek - låt fettet rinna av på papper & strö sedan över kycklingen.
Till detta serverar jag ugnsrostade grönsaker (broccoli, morötter, lök, paprika & tomat)
Superenkelt - eller hur?
Kommentarer
Trackback