Broccolisoppa med Ädelost. Mumms!
LCHF / 2014-01-07 / 19:38:25
Fest idag igen på middagsfronten - en av mina favoriter må jag säga,
Broccolisoppa med ädelost (och nybakat bröd).
Jag verkligen äääälskar denna soppa - hade kunnat äta den 5 dagar i veckan, LÄTT!
Och den är såå enkel att göra :)
Detta behöver du:
500 g broccoli (tycker det blir bäst med frusen broccoli)
0,5 gul lök
2 st vitlöksklyftor (touch av Em)
Smör (att steka i)
6 dl grönsaksbuljong
1 ½ dl torrt vitt vin (jag brukar avstå det)
1 dl creme fraiche
150 g ädelost (använder mig av Kvibille)
Salt & Peppar (om så önskas. Jag är försiktig med det)
Och här kommer den enkla tillagningsbeskrivningen:
Finhacka lök & vitlök. Fräs lökblandningen i smör i en kastrull.
Koka upp buljongen i en liten kastrull och häll sedan på det på lökblandningen. Tillsätt vin.
Låt det koka upp. Lägg sedan i broccolin och låt det koka under lock i ca 10 minuter.
Häll allt i en mixer och mixa det ett par sekunder. Häll tillbaka i grytan och sätt den på plattan igen.
Tillsätt creme fraiche & ädelost (riv gärna ädelosten, blandas ut lättare & mer smak tycker vi).
Krydda med salt och peppar efter behov.
Och till denna underbara soppa serverades ett LCHF bröd.
Lyxigt & såå oerhört gott :)
Kommentarer
Trackback