LCHF köttbullar .. Mumma!
LCHF / 2014-01-05 / 18:20:15
Idag fick det bli köttbullar med mos a la LCHF till middag och det
var såååååå oerhört gott vill jag lova. Mummsfillibabba!
Samtliga i familjen gillade det och då är det riktigt bra :)
Köttbullarna:
500 g färs (jag använde mig av blandfärs)
1 st gul lök
1 st klyfta vitlök
1 st äggula
½ dl pofiber
1 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
Salt & Peppar
Blanda grädde och fond i en liten skål. Tillsätt pofiber och låt det svälla en stund.
Finhacka den gula löken och vitlöken.
Blanda färs, äggulan, salt & peppar i en större skål. Tillsätt lökblandningen & gräddblandningen.
Blanda väl. Forma till köttbullar.
OM man vill så kan man koka upp vatten i en kastrull. Släng i köttbullarna i det kokande vattnet,
när dem flyter upp så är dem färdiga. Stek dem sedan i smör.
Mos:
1 stort huvud blomkål
1 st buljongtärning (grönsak)
Smör
Salt & Peppar
2 msk vispgrädde
Skär ner blomkålen i små buketter.
Koka upp vatten och buljongtärningen. Lägg i blomkålen och låt koka i ca 10 minuter.
Häll av allt vatten i ett durkslag. Släng i blomkålen, en klicksmör, grädde och kryddor i en mixer
eller mixa det med en stavmixer.
Servera gärna med Lingon (sockerfri finns i dem flesta mataffärer).
Kommentarer
Trackback