Måndagsmiddag
LCHF / 2014-01-06 / 15:28:46
Idag står fisk på menyn - Mummsigt.
Jag älskar verkligen fisk - något av det bästa jag vet.
Jag hade lätt kunnat leva på fisk.
Så idag är det fest :)
Det blir Cashewnötterpanerad torskrygg med rostade grönsaker.
Och egentligen så hade väl en hollandaise varit godast till men jag är så
in i bombens sugen på Guacamole så det ska jag servera till min fisk.
Kanske inget jag rekommenderar - så kör ni på hollandaise till vet jag :)
Fisken:
4 st Torskrygg
Pofiber
2 st äggvitor
200 g cashewnötter (naturella)
Smör (att steka i)
Salt & Vitpeppar
Grovhacka cashewnötterna.
Vispa äggvitorna i en skål. Häll pofiber i en skål.
Salta & peppra torsken. Doppa först i pofiber - sen i äggvitorna - sen i cashewhacket.
Stek varje fisk (i rikligt med smör) ca 2,5-3 minuter på varje sida.
Guacamolen:
2 dl creme fraische
2 st avokado
2 st vitlöksklyfta
Salt & Peppar
Dela avokado - kärna ur - gräp ur.
Lägg cremefraichen, avokadobitar, pressad vitlök i en mixer.
Krydda med salt och peppar efter behag.
Hollandaisesås:
300 g smör
2 msk citronsaft
4 st äggulor
2 msk creme fraiche
Salt & Vitpeppar.
Smält smöret. Bästa resultat blir om man "skirar smöret". (använd inte det vita som lägger sig i botten.)
Lägg citronjuice, äggulorna, creme fraiche i en hög skål. Starta staxmixern - eller vispa förhand :)
Häll försiktigt i det smälta smöret i en jämn stråle. Vispa hela tiden.
Smaka av med salt, vitpeppar och kanske ett par droppar extra citronsaft.
Kommentarer
Trackback