Påskigt gott!

Bakning / 2016-03-23 / 18:15:00
 
Idag blev det lite påskbak på jobb, så fort jag har tid över så bakas det. :)
Påskiga cupcakes vilket innebär en citronmuffins, vaniljfrosting, färgad kokos & non stop.
 
 
Till 12 st citronmuffins behövs:
150 g smör
2 dl socker
2 st ägg
skal av en citron
0,25 dl saft av citron
0,75 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
Tillverkning:
Vispa smör och socker poröst. Vispa ner ett ägg i taget.
Rör ner citron och mjölk. Blanda ihop dem torra ingredienserna i en bunke
och rör ner i smeten. Klicka ut smeten (3/4 i formen) och grädda i 200 grader i ca 12-14 min.
Låt svalna.
 
Till Vaniljfrostingen behövs:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 g philadelphia
 
Tillverkning:
Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och citron krämigt.
Vispa i philadelphiaosten.
Spritsa muffinsen sådär lagom och vänd dem i kokosen.
(Kokosen färgade jag med lite gul karamellfärg.)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback